Az groeninge en Sint-Jozefskliniek Izegem ondertekenen fusieovereenkomst

Gepubliceerd op

De bestuursorganen van az groeninge te Kortrijk en Sint-Jozefskliniek te Izegem hebben op 25 september 2024, met akkoord van hun respectieve medische raden, een fusieovereenkomst ondertekend die zal ingaan op 1 januari 2026.  

Dit betekent dat beide ziekenhuizen, met behoud van beide erkenningsnumers, fusioneren tot 1 vzw met 1 bestuursorgaan en 1 directiecomité, met een geïntegreerd medisch beleid.

De bestuursorganen, medische raad en directie van beide ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat dergelijke integratie de best mogelijke voorwaarden creëert voor een maximale attractiviteit en zorg voor de patiënten. Deze fusie maakt het mogelijk om een gezamenlijk, volledig kwalitatief hoogstaand en complementair zorgaanbod te bieden in beide ziekenhuizen.

Om deze doelstelling in het belang van de patiënt te realiseren, zal SJKI zich verder ontwikkelen als basisspecialistisch ziekenhuis, complementair aan het aanbod van het referentieziekenhuis az groeninge.  

Gedurende vele jaren is er al een intense samenwerking tussen beide ziekenhuizen, waarbij al diverse medische diensten zijn ééngemaakt. Toch zal de sector altijd geconfronteerd blijven met nieuwe uitdagingen, sommige ingegeven door de overheid, sommige door budgettaire druk of door de gekende personeelstekorten in de zorg. 

Gezamenlijk staan beide ziekenhuizen sterker om deze uitdagingen aan te gaan.  

De gefusioneerde entiteit blijft loyaal werken binnen het E17-regionaal zorgstrategisch plan. Samen met de 7 ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk bieden zij elk een laagdrempelige toegangspoort aan, waarbij de patiënt overal kan rekenen op dezelfde standaarden van kwaliteit van zorg en een positieve beleving.

Deel op