PET/CT-scan 68Ga-DOTATATE

Met een 68Ga-DOTATATE PET/CT-scan kunnen we somatostatine receptoren lokaliseren bij patiënten met een neuroendocriene tumor.

Laatst gewijzigd op
Maandag, 29 november 2021

Telefonische bereikbaarheid

Nu geopend Nu gesloten
Dag Uren Opmerkingen
ma 7:30-17:30
di 7:30-17:30
wo 7:30-17:30
do 7:30-17:30
vr 7:30-17:30
za Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle bezoekuren

Werkwijze

Een 68Ga-DOTATATE PET/CT-onderzoek voeren we uit bij patiënten met een neuroendocriene tumor (NET). Die tumoren hebben expressie van somatostatine receptoren. 68Ga-DOTATATE bindt aan somatostatine receptoren, waardoor deze receptoren in beeld kunnen gebracht worden met een 68Ga-DOTATATE PET/CT-scan. Het is belangrijk om na te gaan of de NET’s kunnen behandeld worden met somatostatine analogen.
  
Voor het onderzoek gebruiken we een kleine hoeveelheid radioactieve oplossing. Dit spuiten we in een bloedvat van de arm. Het bloed voert vervolgens de stof door je lichaam. Cellen met een expressie van somatostatine receptoren nemen deze radioactieve oplossing op en de PET-scan brengt dit in beeld. De CT-scan zorgt voor aanvullende informatie over de juiste plaats van de eventuele verhoogde opname.

Verloop

Algemene informatie over de planning van je onderzoek, wat je meebrengt, waar je je moet aanmelden en wat er bij ontslag gebeurt vind je terug in de rubriek ‘plan je consultatie’. 

Veiligheid en straling