Creatief centrum oncologie

In het creatief centrum oncologie kunnen personen die voor kanker in behandeling zijn, of geweest zijn, elkaar ontmoeten tijdens creatieve sessies. Ook hun naasten zijn welkom in het creatief centrum.

Laatst gewijzigd op
donderdag, 14 maart 2024
Creatief centrum oncologie

Aanpak

Als kankerpatiënt kan je veel stress ondervinden en worstelen met emoties. Omgaan met de diagnose en behandeling is niet evident. Iedereen verwerkt de gebeurtenissen op een andere manier.

Ook als ex-kankerpatiënt kan je het emotioneel moeilijk hebben. Je behandeling is dan wel achter de rug, maar ook jij kan gevoelens zoals angst voor herval, hopeloosheid en depressie ervaren.

Een laatste groep getroffen mensen tijdens het kankerverhaal zijn de naasten die soms een zware last dragen en stress of angsten ervaren.

Creatieve activiteiten kunnen hierbij een hulp bieden. Het zorgt voor afleiding, het brengt je in contact met lotgenoten en tijdens de activiteit kan je ontspannen.

az groeninge organiseert met steun van de Koning Boudewijnstichting en fondsenwerving een programma met creatieve activiteiten voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.

Via de sessies kan je gratis kennismaken met verschillende creatieve activiteiten zoals bloemschikken, fotografie, film, schilderen ...

De workshops zijn gratis maar inschrijven vooraf is vereist.

Geplande activiteiten

Hieronder vind je de geplande activiteiten. Als je klikt op de activiteit krijg je meer informatie en een link om in te schrijven. 

Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wil je je inschrijven voor een activiteit. Klik dan op de naam van de activiteit in het overzicht.