Kliniek hematologische oncologie

Binnen de kliniek hematologische oncologie worden patiënten met kwaadaardige bloedziekten behandeld: leukemie, klierkanker, myeloom en andere aandoeningen.

Laatst gewijzigd op
dinsdag, 26 november 2024
Medische oncologie

Telefonische bereikbaarheid

Nu geopend Nu gesloten
Dag Uren Opmerkingen
ma 8:00-18:00
di 8:00-18:00
wo 8:00-18:00
do 8:00-18:00
vr 8:00-17:00
za Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle bezoekuren

Team

Het stellen van de diagnose en het daarop volgend behandeltraject wordt besproken in een multidisciplinair team. Dit betekent dat zorgverleners van verschillende disciplines samenwerken om je optimale zorg te bieden vanuit hun verschillende expertise.

Je krijgt als patiënt altijd één behandelend arts toegewezen met wie je belangrijke beslissingen bespreekt. In de loop van je behandeling kom je ook met de andere artsen in contact. We zorgen er altijd voor dat de continuïteit gewaarborgd wordt. 

Toegelaten artsen

  • dr. Tom Lodewyck, consulent transplantatiecentrum

Oncocoach

De oncocoach biedt een gespecialiseerde ondersteuning en begeleiding op maat en is een belangrijk aanspreekpunt voor patiënt, familie en huisarts. 

Neem contact op met je oncocoach

Oncopsycholoog

Je oncopsycholoog helpt je in de zoektocht naar de beste manier om nieuwe richtlijnen in jouw leven te integreren en wat en hoe je daarvoor kan veranderen. 

Neem contact op met je oncopsycholoog

Samenwerkingen

We werken nauw samen met de dienst hematologie van AZ Sint Jan te Brugge voor de behandeling van acute leukemie bij patiënten jonger dan 75 jaar en voor stamceltransplantatie als deel van de behandeling.

Verpleegeenheden

Verpleegeenheid 15
Afdelingshoofd
Veronique Vercaempst
Routenummer
route E243
Bezoekuren
Dag Uren Opmerkingen
Vr: 14:00 - 20:00
Bekijk alle bezoekuren
Dagziekenhuis 3
Afdelingshoofd
Sofie Degraeve
Routenummer
E141
Telefonische bereikbaarheid
Dag Uren Opmerkingen
Vr: 8:00 - 18:00
Bekijk alle bezoekuren

Onderzoeken

Om de diagnose te stellen, zijn een aantal onderzoeken mogelijk: 

Behandelingen

Wanneer de definitieve diagnose is gesteld, volgt er behandeling. Alle betrokken artsen overleggen in het multidisciplinair oncologisch consult, ook MOC genaamd, over de voor de patiënt best passende behandeling.

De behandeling is afhankelijk van het type ziekte en stadium alsook van de algemene conditie van de patiënt. 

De arts zal na de MOC samen met de patiënt de voorgestelde behandeling bespreken. 

Chemotherapie, doelgerichte- en/of immunotherapie

Bloedziekten worden hoofdzakelijk behandeld met chemotherapie, doelgerichte en/of immunotherapie. Zowel bij chemo- en immunotherapie wordt medicatie intraveneus of oraal toegediend om de kankercellen te vernietigen. Dit gebeurt in een aantal cycli of kuren. 

Voor de toepassing van intensieve chemotherapie met stamcelondersteuning en allogene beenmergtransplantatie hebben we een intensieve samenwerking met de dienst hematologie van AZ Sint-Jan Brugge. 

Andere info