Az groeninge trapt mee tegen kanker

Gepubliceerd op

Op initiatief van o.a. de dienst radiotherapie van het kankercentrum van az groeninge nemen twee teams deel aan de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker. Na de succesvolle deelname van vorig jaar, wordt dit jaar tijdens het Hemelvaartweekend een versnelling hoger geschakeld. KOTK-voorzitter Marc Michils en Eddy Planckaert kwamen hen vandaag al aanmoedigen.

“Als medewerkers van het oncologisch centrum komen wij elke dag in contact met kankerpatiënten”, zegt Christel Verstraete - hoofdverpleegkundige van de dienst radiotherapie. “De meeste collega’s kennen iemand in hun nabije omgeving die deze ziekte doormaakt of er aan overleed. Dit is een extra stimulans om deel te nemen. De voornaamste reden van onze deelname is dan ook dat wij het wetenschappelijk kankeronderzoek willen steunen.”

Daarnaast is er ook het sportieve aspect. “Samen met de collega’s hebben we ondertussen best wel wat kilometers in de benen. Iedereen oefent op zijn eigen tempo”, zegt hoofdverpleegkundige Christel. “Het is een prachtige belevenis. De sfeer is formidabel. Bij elke start en aankomst - maar ook onderweg - staan mensen ons aan te moedigen. Je voelt zoveel positiviteit.”

Het inschrijvingsgeld werd ingezameld door eigen acties zoals een kousenverkoop en een quiz. Met de steun van hoofdsponsors ABC Labels en GRWestkust bereikten we het deelnamebedrag van 11.000 euro.

Voorzitter van Kom op tegen Kanker Marc Michils kwam vandaag naar Kortrijk om het team een hart onder de riem te steken. Ook wielerlegende Eddy Planckaert supportert mee vanop de eerste lijn en gaf het team nog wat extra tips om vlot over de meet te komen.

Eén ding is zeker. De benen zijn goed. De rest ook. Op naar het weekend van Hemelvaart!

Deel op