Staat een interventionele behandeling voor je patiënt gepland bij de pijnkliniek? Onderstaande punten zijn van belang bij de opname.
- Neemt je patiënt bloedverdunnende geneesmiddelen in? Spreek hierover met je patiënt en bekijk welke medicatie gestopt moet worden. Bekijk de preoperatieve richtlijnen voor bloedverdunners op de website, onder professionals - documenten.
- De patiënt moet de sedatiefiche invullen en meebrengen op de dag van de afspraak. Download de sedatiefiche op de website, onder professionals - documenten.
- De patiënt mag na de behandeling niet zelf naar huis rijden. Het is dus belangrijk dat hij/zij vervoer regelt.
- De patiënt moet nuchter zijn voor de behandeling: dit houdt in dat patiënt tot 6 uur voor de behandeling niets mag eten of drinken. Deze regel is van toepassing bij RF (radiofrequente behandeling), PRF (gepulseerde radiofrequente behandeling), fenolisatie, alcoholisatie, gasser, ramus communicans, genicularis, impar, sympathicus. Voor een infiltratie moet de patiënt niet nuchter zijn.
- Indien de patiënt bepaalde allergieën heeft, moet hij/zij dit zeker melden bij opname op de pijnkliniek.
- Wanneer de patiënt vermoedt zwanger te zijn of zwanger is, moet hij/zij dit op voorhand bespreken met de behandelende arts van az groeninge.