Promontopexie

Bij een promontopexie worden door middel van een kunststof matje (mesh) de vaginawanden gefixeerd aan het heiligbeen. Hierdoor wordt de verzakking opgeheven.

Laatst gewijzigd op
dinsdag, 11 juli 2023

Afspraak alleen mogelijk op verwijzing

Toepassing

Een laparoscopische operatie is een ingreep die plaatsvindt tijdens een kijkonderzoek van de buikholte. Bij een laparoscopie wordt er via een kleine insnede van één centimeter een lange dunne kijkbuis met camera in de buik gebracht om de organen te bekijken. Via enkele bijkomende kleine insneden wordt de ingreep uitgevoerd.

Door middel van een kunststof matje (mesh) worden de vaginawanden gefixeerd aan het heiligbeen. Hierdoor wordt de verzakking opgeheven.

Tijdens deze ingreep kan ook het baarmoederlichaam en/of de eierstokken worden verwijderd. Dit wordt op voorhand door je arts met jou besproken. Ook kan deze ingreep voorgesteld worden als er geen baarmoeder meer aanwezig is.

In sommige gevallen kan deze operatie ook via de robot gebeuren. Ook dit wordt vooraf met jou besproken. 

Verloop

Algemene informatie over de planning van je opname, wat je meebrengt, waar je je moet aanmelden en wat er bij ontslag gebeurt vind je terug in de rubriek 'plan je opname'.