Slimmer onderweg

Met het programma "Slimmer Onderweg" helpen we patiënten op weg naar een gezondere levensstijl, op een medisch verantwoorde manier en onder begeleiding van verschillende disciplines. Het programma focust zich op de niet-chirurgische aanpak van obesitas.

Laatst gewijzigd op
vrijdag, 21 juni 2024

Telefonische bereikbaarheid

Nu geopend Nu gesloten
Dag Uren Opmerkingen
ma 8:15-12:3013:00-17:45
di 8:15-12:3013:00-17:45
wo 8:15-12:3013:00-17:45
do 8:15-12:3013:00-16:15
vr 8:15-12:3013:00-16:45
za Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle bezoekuren

Wat houdt het groepsprogramma 'slimmer onderweg' in?

Veel mensen worstelen om een evenwichtig voedingspatroon en een actieve levensstijl te onderhouden. Dit heeft niet alleen effect op de fysieke gezondheid, maar ook op het mentaal welbevinden.

  • Heb je al pogingen ondernomen om je levensstijl te veranderen, maar blijkt dit soms een uitdaging? 
  • Hoor je in de media tegenstrijdige berichten over gezonde voeding? Of raak je ontmoedigd door het ideaalbeeld dat wordt voorgesteld? 
  • Vind je in het drukke leven weinig tijd om extra beweegmomenten in te schakelen?

Met het groepsprogramma "Slimmer Onderweg" helpen we je graag op weg naar een gezondere levensstijl, op een medisch verantwoorde manier en onder begeleiding van verschillende disciplines.

We streven daarbij naar een gedragsverandering met een duurzaam gewichtsverlies, het verbeteren van je fysieke mogelijkheden en fitheid, je goed in je vel voelen… en dit op lange termijn.

Het programma omvat drie pijlers

  • Voeding: je krijgt uitleg over een evenwichtig voedingspatroon, hulp bij het uitbreiden van je vaardigheden om dit in het dagelijks leven toe te passen en ondersteuning om een gezonde relatie met eten te ontwikkelen
  • Mentaal: je leert omgaan met successen en momenten van terugval, met de bijkomende emoties. Je krijgt handvaten om aan zelfzorg te doen en om stress tegemoet te treden. Dit alles wordt ondersteund door de kracht van de groep.
  • Beweging: we helpen je om je conditie een boost te geven en gaan op zoek naar een manier om van beweging een leuke en ontspannende activiteit te maken.

Onze ervaring leert dat een positieve omgeving heel belangrijk is om doelstellingen te halen. Daarom werken we met een groepsprogramma. 

Wil je ook individueel begeleid worden, dan staat het je vrij om privé op een diëtist(e) beroep te doen.

Het programma "Slimmer Onderweg" focust zich op de niet-chirurgische aanpak van obesitas. Voor een chirurgische behandeling (sleeve gastrectomie of gastric bypass) verwijzen we door naar het chirurgische deel van de obesitaskliniek.

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de deelname aan het groepsprogramma?

Wat zijn de praktische afspraken?