Stereotactische bestraling van klieren en botmetastasen

Stereotaxie of stereotactische bestralingsbehandeling is een vorm van radiotherapie waarbij we kwaadaardige cellen vernietigen. Dit doen we met een hoge dosis straling op de tumor. Dankzij de technologische vooruitgang kunnen we kankercellen heel precies bestralen vanuit verschillende richtingen.

Laatst gewijzigd op
dinsdag, 16 april 2024

Wat moet je weten voor je behandeling?

  • Tijdens de sim-CT dienen we mogelijk contraststof toe. Je moet hiervoor 4 uur op voorhand nuchter zijn. De dokter en/of verpleegkundigen laten dit zeker op voorhand weten of je nuchter moet zijn of niet. 
  • Voor een bestralingsbehandeling is een ziekenhuisopname meestal niet nodig. Je komt op afspraak en gaat na elke bestraling terug naar huis.
  • De bestralingen vinden plaats op campus kennedylaan van maandag tot en met vrijdag. Is er een verplicht onderhoud van een bestralingstoestel? Dan werken we in die week ook op zaterdag. We melden dit telkens op voorhand.
  • Je kan zelf met de wagen rijden of gebruik maken van een vervoersdienst van en naar het ziekenhuis. Raadpleeg je ziekenfonds voor informatie over mogelijke tegemoetkomingen in de vervoerskosten. Heb je vervoersproblemen? Laat ons iets weten en we helpen je verder.
  • Je kan gratis parkeren op voorbehouden plaatsen in de bezoekersparking, dicht bij de bestralingsafdeling in het blok E. Je gaat het ziekenhuis binnen via een voorbehouden toegang in blok E. Zo ben je snel ter plaatse.

Hoe verloopt je behandeling?

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de behandelingssessie mag je gewoon naar huis.

Hoeveel kost de behandeling?

Vragen rond de kostprijs? Neem contact op met het financieel infopunt.

Heb je vragen?

Neem contact op met je behandelende arts via de dienst radiotherapie.

Radiotherapie
Routenummer
route E042b
Telefonische bereikbaarheid
Dag Uren Opmerkingen
Vr: 8:00 - 17:00
Bekijk alle bezoekuren