EFT coachen

Onze EFT coachen leren kankerpatiënten de basis van Emotional Freedom Techniques. De techniek helpt om stress, geheugen- en concentratieklachten te verminderen.

Laatst gewijzigd op
Maandag, 31 juli 2023
az groeninge

Wat zijn Emotional Freedom Techniques?

Emotional Freedom Techniques, emotionele bevrijdingstechnieken of kortweg EFT, werden eind de jaren ’90 ontwikkeld door Gary Craig.

EFT is een gemakkelijk aan te leren zelfhulpmiddel dat gebruik maakt van specifieke acupressuurpunten op de zijkant van de handpalm, het hoofd, gezicht, sleutelbeen en zijkant van het lichaam. Je tikt deze punten manueel aan met twee vingers terwijl je luidop je probleem, zorg of klacht verwoordt.

Vele klachten die kankerpatiënten, kankeroverlevers en hun naasten ervaren kunnen toegeschreven worden aan stress. EFT kan worden ingezet om stress te verminderen zodat we op die manier onze klachten kunnen verlichten. 

Wat doen de EFT coachen?

Wie zijn de EFT coachen?

Onze EFT coachen leren je Emotional Freedom Techniques als zelfhulpmiddel gebruiken.

Stijn Vandevelde
Oncocoach
stijn.vandevelde@azgroeninge.be
t. 056 63 39 38
Eva Vaneeckhout
Oncopsycholoog
eva.vaneeckhout@azgroeninge.be
t. 056 63 69 06
Ludo Bosmans
Oncopsycholoog
ludo.bosmans@azgroeninge.be
t. 056 63 69 26

Wie zijn EFT practitioners?

Heb je meer nood aan een therapeutische vorm van EFT? Dan kan je beroep doen op EFT practitioners: dit zijn therapeuten die zich de techniek EFT eigen gemaakt hebben en toepassen in privépraktijk. 

Bekijk de lijst met EFT practitioners in je buurt

EFT is een techniek die nog geen terugbetaling geniet van de mutualiteiten. De tarieven van zelfstandige EFT practitioners zijn vaak dezelfde als de tarieven van psychologische hulpverlening. 

Hoe kwam dit project tot stand?

Samen met enkele partners van de Belgian Society for Medical Oncology (BSMO)  Cancer Survivorship Task Force hebben we in 2021 een Social Grant van de Stichting tegen Kanker ontvangen om EFT te implementeren in de klinische praktijk. Lees meer over deze grant

Dankzij de grant heeft er per centrum minstens één zorgverlener (arts, oncocoach of oncopsycholoog) een basisopleiding EFT gevolgd. Zij zijn dus in staat om jou de basis van EFT aan te leren. Naast az groeninge kan je ook in onderstaande centra terecht om kennis te maken met EFT, indien je daar patiënt of naaste van een patiënt bent.

Gaëlle Vanbutsele
AZ Glorieux, Ronse
Gaelle.Vanbutsele@azglorieux.be
t. 055 23 32 29
Kilian Amelinckx
AZ Klina, Brasschaat
Kilian.Amelinckx@klina.be
t. 03 298 10 42
Hilde Lenders en Petra Dejeneffe
Jessa ziekenhuis, Hasselt
oncocoachen@jessazh.be
t. 011 33 79 83
Coralie Van Haver
UZ Brussel
Coralie.VanHaver@uzbrussel.be
t. 02 476 31 02
Katrien De Wagter
UZ Gent
Katrien.DeWagter@uzgent.be
t. 09 332 64 44
Annelies De Waegeneer
Majin inloophuis Gent
annelies@majinhuis.org
t. 0479 16 15 08