Az groeninge Kortrijk slaagt met glans voor de 4de JCI-accreditatie voor veilige en kwaliteitsvolle zorg

Gepubliceerd op

Voor de vierde maal op rij heeft een internationaal team van auditoren az groeninge op het vlak van kwaliteit en veilige zorg doorgelicht. Afgelopen week hebben zij ons ziekenhuis volledig onderzocht en onze werking tegen het licht gehouden. Meer dan 1100 meetpunten op vlak van kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid werden afgetoetst. De experts zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat az groeninge voor de 4de maal het JCI-label verdient. Az groeninge is daarmee het eerste ziekenhuis van de Benelux dat dit kwaliteitslabel vier keer na elkaar telkens in éérste zittijd behaalt. Het team van az groeninge geeft hiermee aan, in alle omstandigheden, kwaliteitsvolle, veilige en warme zorg te blijven leveren. 

De kracht van elke organisatie schuilt in zijn medewerkers en dat hebben jullie deze week bewezen. Er is geen enkel ziekenhuis van jullie omvang dat zo'n goed rapport kan voorleggen.

Al sinds 2013 door JCI erkend

Negen jaar geleden behaalde az groeninge al voor het eerst het JCI-kwaliteitslabel. JCI legt wereldwijde standaarden en normen vast die erover waken dat patiënten in een ziekenhuis kunnen rekenen op de beste zorg. 

“Het is voor ons een bewuste keuze om voor dit label te gaan omdat we ons continu willen verbeteren. Het internationale aspect stelt ons in staat ons te vergelijken met de beste ziekenhuizen wereldwijd. Die opgedane inzichten tillen ons naar een hoger niveau. Het houdt ons scherp”, zegt Dave Allegaert, manager kwaliteit en innovatie in az groeninge. 

Trots op ons az groeninge team

De covid-periode zorgde voor extra uitdagingen. De normale werking van ons ziekenhuis stond onder grote druk.

“We komen uit een moeilijke periode, we werden zwaar op de proef gesteld. We moeten nu iedereen voldoende ademruimte geven. Ons (zieken)huis heeft gekraakt, maar we bleven overeind. Dankzij onze 250 artsen, 3200 medewerkers, 200 vrijwilligers en onze bestuurders hebben wij deze periode goed doorstaan. De dynamiek, dit enthousiasme, die gedrevenheid, die veerkracht,…  is iets wat ons kenmerkt en waar ik echt fier op ben. Mijn hoed af voor ons team dat de moed had om deze audit op te nemen, en dit met een schitterend resultaat.”, zegt CEO Inge Buyse. 

Deel op

Meer weten over onze kwaliteitsvolle zorg?