Werken bij ons

Met een job bij az groeninge zit je altijd goed. Je krijgt lieve collega's, een fijne werkomgeving en mooie extra's. Kom bij ons je talenten inzetten!

Collega's bij elkaar in de gang

Az groeninge is door Zorgmagazine uitgeroepen tot ‘Ziekenhuis van het jaar’.

Waarom zou je bij ons solliciteren?

Vijf DNA-kenmerken die ons uniek maken als werkplek: 

Veelzijdig

Hou je van afwisseling? Dan zit je hier gebeiteld, omringd door collega’s met elk hun talenten en deskundigheid. Jouw activiteiten en taken zijn even talrijk als de kansen die je hier kan grijpen.

Samen

Wij waarderen je als mens, met al je talenten. Samen met je collega’s kan je bergen verzetten. We rekenen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt op basis van vertrouwen en overleg. En we maken natuurlijk ook tijd voor momenten van erkenning en fun.

Veerkrachtig

We gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Als we er willen voor gaan, dan lukt het ons! Daarom kan je rekenen op onze ondersteuning en investeren we in jouw welzijn en veerkracht.

Vurig

We zijn trots op ons ziekenhuis en onze job. Ook jij zal een betekenisvolle rol spelen voor de samenleving en onze patiënten. En daar mag je best trots op zijn.

Vooruit

Kwaliteit en innovatie gaan hand in hand bij ons. We blijven bewust in beweging en steunen jou bij de kansen die je wil grijpen. Zet samen met ons een stapje verder in die warme zorg.

Wat bieden we op vlak van loon en extralegale voordelen?

Elke medewerker van az groeninge wordt tewerkgesteld met een bediendencontract. We hanteren de loonbarema's van het paritaire subcomité voor de privé-ziekenhuizen (pc 330.01).

Daarnaast geniet je van heel wat voordelen:

Vakantie
Vakantie

Als voltijdse medewerker heb je recht op 25 vakantiedagen per jaar. Omdat je 40 uur per week werkt, krijg je elke maand nog een extra vrije dag. Een deeltijdse medewerker krijgt daarvan een equivalent.
 

Mobiliteitsvergoeding
Mobiliteitsvergoeding

Je kan rekenen op een vergoeding voor woon-werkverkeer. Wie met de fiets komt, krijgt een royale fietsvergoeding van 0,35 euro per km. Gebruik je het openbaar vervoer dan betaal je zelf helemaal niets.

Maaltijden
Maaltijden

Elke middag kan je in onze eigen bistro terecht voor een lekkere maaltijd tegen een laag personeelstarief. Keuze genoeg: van warme maaltijden en soep tot broodjes, een salad bar en desserts. 

Werkkledij
Werkkledij

De werkkledij die je nodig hebt voor je job, krijg je via az groeninge ter beschikking. Ook het onderhoud van die kledij gebeurt in het ziekenhuis. Werk je aan het onthaal of in de koffielounge dan onderhoud je je uniform wel zelf, maar je krijgt daarvoor een vergoeding. Bij elke soort job hoort een andere, herkenbare outfit. Alleen als je helemaal geen contact hebt met bezoekers en patiënten hoef je geen werkkledij te dragen.

Hospitalisatieverzekering en ziekenhuisopname
Hospitalisatieverzekering en ziekenhuisopname

Heb je een contract van onbepaalde duur dan kan je intekenen op een hospitalisatieverzekering. az groeninge betaalt de premie in verhouding met je werktijd.

Griepvaccinatie
Griepvaccinatie

Je krijgt bij az groeninge een gratis griepvaccin. Het is geen verplichting maar we moedigen de vaccinatie wel sterk aan: hoe meer collega's zich laten inenten, hoe kleiner het risico dat patiënten besmet raken. Daarnaast geeft het griepvaccin natuurlijk ook voordelen voor jou: je beschermt er jezelf en je kwetsbare gezinsleden (ouderen, zwangeren, chronisch zieken, ...) mee tegen de griep en tegen de mogelijke complicaties van de griep. Doen dus!

ADV dag
ADV-dagen

Je krijgt een extra vrije dag per maand vanaf de leeftijd van 45, 50 en 55 jaar. Werk je deeltijds, dan krijg je ADV-dagen (arbeidsduurvermindering) naar evenredigheid van je werkuren.

(tzal)Welzijn

Bij az groeninge luisteren we naar jou! We nemen initiatieven om je een fijne werkplek te bezorgen. Dit doen we onder meer door een medewerkersbevraging, een personeelsfeest, initiatieven rond sport en beweging, regelmatig een fijne attentie ...

Benefits at Work
Benefits at Work

Via het voordelenplatform Benefits at Work krijg je allerlei interessante personeelskortingen, bijvoorbeeld bij Fun, Inno, Torfs, Ici Paris XL, Krëfel, de Efteling en Kinepolis.

Kinderopvang
Kinderopvang

Je (klein)kinderen (tussen 3 en 12 jaar) kunnen in de zomervakantie terecht in onze eigen az groeninge kinderopvang. 

Geboorte- en huwelijkspremie
Geboorte- en huwelijkspremie

Zowel bij een geboorte als bij een huwelijk krijg je een cadeaucheque van 25 euro. Dat komt altijd van pas!

Je hebt de job! Wat nu?

Je eerste werkdag

Het contract is getekend, je hebt een job bij az groeninge. Van harte gefeliciteerd en welkom in ons ziekenhuis! Wij vinden het belangrijk onze nieuwe collega’s een warme en veilige start aan te bieden. De eerste dag verwelkomen we je graag op onze ‘Take Off’. Je wordt er, samen met alle andere nieuwe medewerkers die starten op die dag, ondergedompeld in een az groeninge-bad. Naast de praktische zaken zoals je identificatiekaart, een persoonlijke log-in en eventuele arbeidskledij krijg je uitleg over onze waarden en veilige zorg. Schrik niet van de hoeveelheid informatie die je op die eerste dag krijgt, we verwachten echt niet dat je alles meteen kent en weet.

Een goede start

Na die eerste werkdag krijg je via je persoonlijke inwerktraject geleidelijk meer informatie over wat van jou verwacht wordt in jouw specifieke functie. Je 'peter' of 'meter' vormen hierbij je aanspreekpunt en klankbord. Ook de collega’s delen hun kennis en knowhow; je kan hen altijd hulp vragen. Je leidinggevende is degene die je inwerktraject mee opvolgt en regelmatig met jou samenzit om de vinger aan de pols te houden. Als nieuwe collega volg je ook een aantal opleidingen om ons ziekenhuis beter te leren kennen en je verder te ontwikkelen.

Loopbaanbegeleiding

Jij kiest hoe je jezelf bij az groeninge wil ontplooien en je krijgt daarvoor alle ruimte. Ook wanneer je al wat langer bij ons aan de slag bent, helpen we je om te zoeken naar nieuwe uitdagingen of opleidingen. Elk jaar heb je een functioneringsgesprek met je leidinggevende. Jullie gaan dan samen na hoe de samenwerking nog kan verbeteren en hoe je jouw talenten kan blijven ontwikkelen

Themadagen

Iedere afdeling of discipline organiseert jaarlijks een 'dag van de discipline'. Dat kan bijvoorbeeld 'de dag van de schoonmaak' of 'de dag van de cardiologie' zijn. Tijdens die dag wordt een zeer gerichte opleiding gegeven. Het bepalen en de uitwerking van de thema's gebeuren door de teamleden zelf. Doorgaans is er een gezonde mix van opleidingsthema's, teamversterkende activiteiten en creatieve oefeningen.

Leiding geven

Heb je een leidinggevende functie of neem je soms een leidinggevende rol op in az groeninge? Dan krijg je ondersteuning van de dienst leiderschapsontwikkeling. We begeleiden je met verschillende initiatieven zoals:

  • opleidingstrajecten en ad-hoc-opleidingen, waarin we leren van elkaar 
  • individuele coaching 
  • gestructureerde inwerking 
  • begeleiding bij het in kaart brengen van talenten en ontwikkelpunten